Elektrische vouwgordijnen op maat van top kwaliteit

Elektrische vouwgordijnen zijn een echte aanvulling op je interieur. Ze hebben de warme uitstraling van normale gordijnen en de vele voordelen van raamdecoratie zoals rolgordijnen en plisségordijnen.

Vouwgordijnen zijn te wassen in de wasmachine en daarna weer eenvoudig op te hangen. Ideaal dus.

Vele soorten vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Er is keuze tussen een groot aantal stoffen. Van transparant tot lichtdoorlatend en verduisterend, in vele kleuren. De transparante vouwgordijnen houden de zon tegen, maar je kunt er wel nog door naar buiten kijken. De lichtdoorlatende vouwgordijnen laten wel licht door, maar je kunt er niet door naar buiten kijken. Voor de slaapkamer zijn de verduisterende vouwgordijnen erg geschikt, deze laten geen licht door en je kunt er niet doorheen kijken.

Baleinen van vouwgordijnen

Het woord vouwgordijnen zegt het al, bij het optrekken van het vouwgordijn wordt de stof omhoog gevouwen. Om dit te bewerkstelligen, heeft een vouwgordijn baleinen. Deze baleinen kunnen aan de achterzijde worden gemaakt, maar ook aan de voorzijde voor een meer sprekende uitstraling.

Vouwgordijnen en volants

Bij de afwerking van vouwgordijnen is het mogelijk te kiezen voor verschillende modellen volant.

Het model zonder volant heeft een onderrand van een heel segment. Bij een hele volant worden de optrekkoorden bevestigd aan de laatste baleinstaaf. Hierdoor ontstaat een volant die in opgetrokken toestand voor de helft zichtbaar blijft onder de vouwen. Deze volant zorgt er ook voor dat als het vouwgordijn is opgetrokken, er geen voor/zichtzijde van de stof aan achterkant (van buitenaf) zichtbaar wordt. Dit is belangrijk als je ongelijke verkleuring wil voorkomen.

Bij het model met de halve volant is het onderste segment de helft van de overige segmenten. Dit geeft het effect van een hele volant, maar zal in opgetrokken toestand niet zichtbaar zijn.

Elektrische vouwgordijnen

Naast bediening met ketting, is het mogelijk om de vouwgordijnen uit te voeren met elektrische bediening. Er is keuze tussen de Verano profitline 12 volt motor en de Somfy tilt en lift RTS batterijmotor. Beide motoren hebben geen bedrading naar het lichtnet nodig.

Het voordeel van de profitline motor is dat deze is verwerkt in het bovenprofiel van de vouwgordijnen en kan worden opgeladen met een magnetisch kabeltje. De vouwgordijnen kunnen tijdens het opladen van de motor blijven hangen.

Bij de Somfy motor is de externe batterijhuls niet verwerkt in het bovenprofiel van de vouwgordijnen, deze zal extern (achter het vouwgordijn) moeten worden bevestigd.

Beide motoren zijn met afstandsbediening aan te sturen. Ook is het mogelijk meerdere vouwgordijnen tegelijk met één afstandsbediening te bedienen. De profitline motor is aan te sluiten op Smart Home domotica en de Somfy motor is met de somfy app en bijbehorende ontvanger te bedienen.

Elektrische vouwgordijnen op maat gemaakt

Alle vouwgordijnen worden tot op de mm nauwkeurig op maat gemaakt. Ook de vouwgordijnen met elektrische bediening. Vouwgordijnen zijn eenvoudig te monteren.

Het bestellen van elektrische vouwgordijnen gaat heel eenvoudig via deze website. Eerst meet je de maten van de ramen op door gebruik te maken van onze meetinstructies. Dan kies je of je transparante, lichtdoorlatende of verduisterende vouwgordijnen wil. Het is mogelijk om via de website gratis kleurstalen aan te vragen van de verschillende stoffen. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur past en welke lichtdoorlatendheid je het fijnst vindt.

Als je je kleur hebt gekozen kun je je vouwgordijnen helemaal naar wens samenstellen. Kies je soort bediening, ketting of elektrisch, afwerking in baleinen en volants en tot slot vul je je afmetingen in mm in.

Als je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Best Startup EU vermeldt Marasol.nl in top 101 beste textielbedrijven van Nederland

Super trots zijn we op onze benoeming in deze lijst. Best Startup EU heeft marasol.nl vermeld in de 101 Top Textiles Startups and Companies in Nederland. Dit kwam voor ons als een totale verrassing, des te trotser zijn we.

Marasol.nl groeit door persoonlijke aanpak en hoge klanttevredenheid

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het bouwen van de webshop en naamsbekendheid. Gebruikersgemak, volledige informatie, klantvriendelijkheid, optimale klanttevredenheid en hoge reactiesnelheid zijn daarbij kernwoorden die we altijd in ons achterhoofd hebben.

Wij adviseren onze klanten graag op basis van onze kennis over alle mogelijke vormen van raambekleding zoals plissé gordijnen, rolgordijnen, aluminium- en houten jaloezieën.

Onze groei en hoge klanttevredenheid zijn niet onopgemerkt gebleven bij beststartup.eu.

Over Best Startup EU Award

Jaarlijks deelt Best Startup EU awards uit aan de meest succesvolle startups in de EU die tot het uiterste gaan in innovatie om kritische problemen en uitdagingen aan te pakken.

Best Startup EU heeft als doel de groei van de meest vooraanstaande Euopese bedrijven te stimuleren door ze te promoten bij een groter mondiaal publiek. Dit jaar is Marasol.nl opgenomen in deze lijst voor onze prestaties in de textielindustrie. Het volledige artikel met alle benoemingen lees je via deze link.

About BestStartup.eu

Best Startup EU is an online publication that helps promote European businesses and put them on the international stage. They primarily focus on businesses who show positive signs of growth, innovation, management and excel in areas which have a beneficial impact on society.

BestStartup.eu

5 tips om je huis koel te houden in de zomer

We kijken allemaal het hele jaar uit naar de zomer. Buiten leven, lange avonden, gezellig samenzijn, lekker eten en borrelen. Wat we minder fijn vinden aan de warme zomer, is als ons huis zo warm wordt dat in slaap vallen of ontspannen op de bank er niet meer bij is. Gelukkig is er warmtewerende raamdecoratie en raambekleding die zo veel mogelijk warmte buitenhouden.

Warmte buitenhouden met rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in veel soorten en maten. In ons assortiment hebben we vele verschillende oplossingen. Allemaal op maat gemaakt voor jouw ramen. Alle rolgordijn doeken hebben hun eigen eigenschappen. Sommigen zijn extra isolerend, anderen juist extra verduisterend. Zo hebben we rolgordijnen die zijn gemaakt van screendoek, dat is vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens. Deze doeken hebben een extra hoge reflectie, waardoor ze zo veel mogelijk warmte terug naar buiten kaatsen. Ook de transparante, lichtdoorlatende en verduisterende rolgordijnen kunnen veel warmte buitenhouden.

Plisségordijnen om je huis koel te houden

Honingraat plisségordijnen zijn plissés die bestaan uit een dubbele laag stof. Deze doeken houden in de zomer de warmte goed tegen en in de winter isoleren ze ook erg goed.

Voor bijna ieder raamtype hebben we plisségordijnen om je huis koel te houden. Zo zijn er speciale plissés voor plafondramen, lichtkoepels en lichtstraten. Deze plisse gordijnen zijn speciaal ontworpen om horizontaal te kunnen blijven hangen zonder door te zakken. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende koepel plissés. Ik werd laatst gebeld door een klant die zijn lichtstraat had voorzien van een verduisterend honingraat plissé. Hij had het verschil in temperatuur gemeten, het bleek wel 6 graden te schelen!

Ook voor standaard ramen, kunststof, houten en aluminium kozijnen hebben we mooie oplossingen. Top-down bottom-up, met of zonder handgreep, koordbediening, elektrische bediening, ingespannen of vrijhangend, er is veel mogelijk met plisségordijnen. Voor kunststof en aluminium draaikiepramen hebben we speciale smartfit plissés die zonder boren of schroeven worden bevestigd aan de kozijnen.

Stijlvolle vouwgordijnen die warmte weren

Ook met vouwgordijnen kun je veel warmte buiten houden. Binnen onze nieuwe collectie is een mooie ruime keus aan verschillende stoffen en kleuren. Zo hebben we transparante, lichtdoorlatende en verduisterende vouwgordijnen die veel warmte uit het huis kunnen weren.

Vouwgordijnen hebben het voordeel dat ze wasbaar zijn in de wasmachine en dan eenvoudig zijn op te hangen.

Lichte kleuren met hoge reflectie en lage absorptie zijn extra warmtewerend

Bij bijna alle doekkleuren staan de eigenschappen. Over het algemeen houden de lichtere doeken meer warmte tegen dan de donkere doeken. Dat kun je zien aan het percentage absorptie. Dit geeft aan hoeveel warmte het doek zelf vasthoudt. Als je je vooral wil focussen op het buitenhouden van warmte, dan is het slim te kiezen voor een zo hoog mogelijke reflectie met een zo laag mogelijke absorptie.

Sluit je raamdecoratie en gordijnen voordat de zon op het raam staat

Wellicht een enorme inkopper, maar het sluiten van je raamdecoratie of gordijnen voordat de zon op het raam staat zal heel veel warmte schelen in huis. Probeer overdag alles dicht te houden. Als de zon onder is en de temperatuur buiten is gezakt onder de temperatuur die je binnen thermostaat aangeeft is het tijd om alles weer open te zetten en door te laten waaien.

Wil je graag de stof in je handen hebben voordat je online bestelt? Dat kan! Vraag nu gratis stalen aan van onze Verano raamdecoratie via de knoppen op deze pagina. Je kunt dan rustig op je gemak kijken welke kleuren en structuren het beste bij de stijl van je huis en ramen passen.

Kom je er niet uit en wil je gratis online advies? Ik help je graag vrijblijvend met het maken van een keuze voor de raambekleding die aansluit bij jouw wensen. Stuur me een mailtje of neem contact op via het contactformulier.

Warmte buitenhouden Zonwerende rolgordijnen van screendoek
warmtewerend warmte buitenhouden Koepel en lichtstraat plissé
warmte buitenhouden 5 tips om je huis koel te houden warmtewerend vouwgordijnen
warmtewerend verduisterende rolgordijnen kleurstalen rolgordijn verduisterend rolgordijn

5 manieren om je ramen te verduisteren

Het verduisteren van je slaapkamer is iets heel persoonlijks. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor hoe donker het moet zijn in de slaapkamer. De een wil het pikkedonker zonder ook maar een streepje licht, een ander wil graag nog een klein beetje kunnen zien en sommigen slapen graag zonder gordijnen of enige verduistering. Voor het donker maken van je slaapkamer ramen zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Verduisterende rolgordijnen op maat

De meest verkochte vorm van verduisterende raamdecoratie is toch wel het verduisterende rolgordijn op maat. Dat is niet zo gek, want rolgordijnen zijn tijdloos en passen binnen ieder interieur. Deze optie is vooral geschikt als je nog een streepje licht in je slaapkamer verdraagt. Aan de zijkanten van rolgordijnen kan nog wat licht “lekken”. Dit is op te vangen door U profiel zijgeleiding aan de zijkanten van het doek te plaatsen.

Verduisterende honingraat plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een ontzettend populaire vorm van raamdecoratie. Plissés zijn verrassend veelzijdig en op maat te maken voor bijna ieder raamtype. Er zijn plisségordijnen met koordbediening, handgreep en ook elektrische bediening.

Binnen de koord- en handgreepbediening is het mogelijk te kiezen voor top-down bottom-up pllissés. Deze plisségordijnen zijn zowel van boven naar beneden (top-down) als van beneden naar boven (bottom-up) te openen. Hiermee kun je optimaal lichtinval en privacy naar wens instellen met je plisségordijnen.

Ideaal voor de slaapkamer zijn de verduisterende top-down bottom-up honingraat plissés met U profiel zijgeleiding. Deze bestaan uit een dubbele laag stof met een blackout laagje in het midden. Extra isolerend en lichtdicht.

Dagnacht plisségordijnen zijn ook erg geschikt om je raam te verduisteren. Een dag/nacht plissé bestaat uit 2 stoffen, een aan de bovenzijde en een aan de onderzijde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterende honingraat stof aan de bovenzijde en een lichtdoorlatende of transparante stof aan de onderzijde.

Raam verduisteren met verduisterende vouwgordijnen

Een minder traditionele manier vorm van verduisterende raamdecoratie zijn verduisterende vouwgordijnen. Deze mooie elegante raambekleding heeft de warme uitstraling van gordijnen en de voordelen van bijvoorbeeld rolgordijnen. Ze zijn wasbaar in de wasmachine en daarna weer eenvoudig op te hangen. Ook deze raambekleding kan perfect passend worden gemaakt voor je ramen.

Verduisteren met verticale lamellen

Verticale lamellen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze vorm van raamdecoratie zal je slaapkamer niet 100% donker maken, maar je komt een heel eind. Naast de standaard pvc lamellen, zijn er aluminium en stoffen lamellen. Binnen de stoffen lamellen zijn ook verduisterende stoffen verkrijgbaar. Het voordeel van verticale lamellen is dat je er eenvoudig hele grote raampartijen mee kunt bekleden. Als je graag je ramen helemaal ziet, kun je de lamellen eenvoudig helemaal openschuiven

Jaloezieën in de slaapkamer?

Dat jaloezieën een ruimte niet helemaal kunnen verduisteren is algemeen bekend. De koorden van de jaloezieën lopen door gleufjes in de lamellen, waardoor er altijd licht doorheen kan komen. Als je graag een beetje licht in je slaapkamer wil, is dit echter de ideale oplossing. Tijdloos, passend binnen ieder interieur en een ruime keus aan lamelsoorten en -breedtes. Van de fijne dunne aluminium jaloezieën tot robuuste brede houten jaloezieën. Wil je toch zo ver mogelijk verduisteren met jaloezieën? Kies dan voor afwerking met koord en niet met band. Jaloezieën met koord sluiten beter dan de jaloezieën met band.

Verduisterende raamdecoratie op maat

Al onze raamdecoratie wordt speciaal op maat gemaakt bij Verano in Best. Voor bijna ieder raamtype hebben we een mooie oplossing. Wil je graag advies over wat de mogelijkheden zijn bij jouw ramen? Neem dan even contact met ons op, we kijken graag met je mee. Via deze pagina kun je foto’s meesturen met je advies vraag.

Gratis kleurstalen van raamdecoratie

Omdat kleuren op beeld anders over kunnen komen dan ze in werkelijkheid zijn, bieden we de mogelijkheid om gratis een aantal kleurstalen aan te vragen van al onze raamdecoratie. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleur het beste bij je interieur en kozijnen past. Het aanvragen van de stalen kan via deze link.

verduisteren met dag nacht plisségordijnen
raam verduisteren top down bottom up
verduisteren met honingraat plisségordijn
warmte buitenhouden 5 tips om je huis koel te houden warmtewerend vouwgordijnen
zonwerende rolgordijnen - xl rolgordijnen - rolgordijn op maat - verduisterende rolgordijnen rolgordijn verduisteren

Verduisterende rolgordijnen binnen 2 weken in huis

Verduisterende rolgordijnen zijn al zo lang ik me kan herinneren een erg populaire manier om je slaapkamer te verduisteren. Dat is ook niet zo gek, verduisterende rolgordijnen zijn een voordelige vorm van raamdecoratie. Ze zijn erg eenvoudig zelf op te hangen en de keuze is zeer uitgebreid.

Binnen mijn collectie verduisterende rolgordijnen is het mogelijk om te kiezen voor standaard rolgordijnen (dit zijn rolgordijnen waarbij je de rol bovenin ziet en die je bovenin aan de zijkanten tegen de muur of het plafond bevestigt), rolgordijnen met een montageprofiel (dit zijn dezelfde rolgordijnen als de standaard, maar dan met een profiel om hem niet alleen aan de zijkanten maar ook in het midden te bevestigen) en verduisterende rolgordijnen met ronde of vierkante cassette (hierbij zit de rol bovenin een cassette weggewerkt).

XL rolgordijnen

Ook voor hele brede ramen is het mogelijk om verduisterende rolgordijnen op maat te maken. We kunnen rolgordijnen tot een breedte van vier meter op maat laten maken. Deze rolgordijnen hebben een dikkere buis, waardoor ook bij deze variant de stof mooi afrolt en niet doorhangt.

Rolgordijnen voor kunststof en aluminium kozijnen

Speciaal voor kunststof en aluminium kozijnen hebben we een mooie smartfit oplossing. Het zogenaamde perfect fit systeem van Verano wordt zonder schroeven of boren bevestigd aan de kozijnen. Bij kozijnen met rechte glaslatten is het mogelijk om ze te bevestigen met magneetmontage. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor bevestiging met clips. Deze worden tussen het glas en het rubber van de kozijnen geschoven, waarna je het smartfit frame er eenvoudig in klikt.

Ruime kleurkeuze verduisterende rolgordijnen

Over smaak valt niet te twisten. Waar de een gaat voor een wit, zwart, grijs of taupe verduisterend rolgordijn, kiest een ander voor meer uitgesproken kleuren zoals rood, groen, geel, oranje, roze, paars of blauw. Naast alle mogelijke kleuren die je je kunt bedenken, heb ik ook verduisterende rolgordijnen met een bijzondere afwerking of weving in mijn assortiment. Dus ook als je bijvoorbeeld en taupe rolgordijn met een horizontale weving of andere kleurschakering erin wil, kun je bij Marasol terecht.

Omdat elk beeldscherm andere instellingen heeft, is het onmogelijk om op een beeldscherm een goed beeld te krijgen van de kleur van de stof. Daarom bied ik de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een aantal stalen aan te vragen van de verduisterende stoffen. Zo kun je thuis op je gemak kijken of de gekozen kleur bij de rest van de interieur past. Stalen vraag je eenvoudig aan via de knoppen op deze pagina.

Verduisterend rolgordijn op maat

Het mooie van onze verduisterende rolgordijnen is dat ze allemaal op maat worden gemaakt op bestelling. Tot op de millimeter nauwkeurig kunnen we verduisterende rolgordijnen laten maken, zodat ze precies passen  bij jouw ramen. Je hoeft dus geen te lang rolgordijn op te hangen of de breedte zelf aan te passen. De verduisterende rolgordijnen worden perfect passend bij je thuis afgeleverd.

Zijgeleiding bij verduisterende rolgordijnen

De stof van de verduisterende rolgordijnen laat geen licht door. Ben je nou iemand die echt niet kan slapen als er maar een klein streepje licht naar binnen komt, dan kun je ervoor kiezen om U profiel zijgeleiding erbij te bestellen. Deze valt dan aan de zijkanten om de stof heen, waardoor er geen licht via de zijkanten naar binnen kan komen. Zo verduistert het rolgordijn nog beter.

Ramen opmeten voor rolgordijnen

Het zelf opmeten van je ramen is erg eenvoudig. Om je een handje te helpen, hebben we meetinstructies, waarin precies staat op welke punten je moet meten en hoeveel je van de breedte en hoogte moet aftrekken als je in de dag monteert. In de meetinstructies voor rolgordijnen staat dat je de breedte op drie punten moet meten. Hiervan neem je de smalst gemeten maat en daar trek je dan 5 mm vanaf. Voor de hoogte meet je ook op drie punten. De bestelmaat is dan de kleinst gemeten hoogtemaat. Hier trek je niets vanaf. Bij op de dag montage kun je zelf kiezen hoeveel overlap je wil.

Ophangen van verduisterende rolgordijnen

Het ophangen van de rolgordijnen is goed zelf te doen. Hiervoor hoef je geen dure klusjesmannen in te huren. Met de duidelijke montagehandleiding kan het bijna niet misgaan. Vaak is het wel handig om het even met z’n tweeën te doen, alleen kan het wat lastig zijn, vooral bij de extra brede rolgordijnen.

Andere soorten rolgordijnen

Naast verduisterende rolgordijnen, heb ik ook transparante (rolgordijnen waar je doorheen kunt kijken), lichtdoorlatende (hier komt licht doorheen, maar je kunt er niet door naar buiten kijken), screendoek (deze worden gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens) en duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen hebben twee soorten stof: transparant en niet-transparant. De stof wordt dubbel gebruikt, waarbij de achterste laag vast zit en de voorste laag kan worden verschoven. Dit maakt het mogelijk om de transparante banen van beide lagen op elkaar te schuiven (lichtdoorlatend) of juist over de niet-transparante banen te plaatsen (lichtwerend).

Verduisterende plisségordijnen

In mijn assortiment heb ik niet alleen rolgordijnen om je slaapkamer te verduisteren. Plisségordijnen zijn hier ook uitermate geschikt voor. Plisségordijnen hebben een aantal mooie voordelen. Zo is het mogelijk om een model te kiezen waarbij je de bovenkant van het plissé kunt laten zakken (top-down bottom-up), waardoor je overdag kunt bepalen waar je lichtinval en hoeveel privacy en inkijk je wil.

Een ander voordeel van plisségordijnen is dat het profiel erg smal is. Ze zijn geschikt voor bijna ieder raamtype. Openslaande ramen en deuren, draaikiepramen, dakramen en ramen in lichtkoepels en lichtstraten laten zich ook eenvoudig bekleden met een plisségordijn. Voor kunststof ramen en deuren hebben we smartfit plisségordijnen, die zonder boren of schroeven te bevestigen zijn.

Plisségordijn stoffen

Binnen mijn collectie plisségordijnen, heb ik twee soorten stoffen. Enkele stoffen en dubbele stoffen, de zogenaamde honingraat plissés. Deze laatste zijn erg geschikt om een ruimte te verduisteren. Tussen de dubbele laag stof zit een verduisterende black out laag, die ervoor zorgt dat er geen licht doorheen kan komen.

Ook bij plisségordijnen is het mogelijk om U profiel zijgeleiding bij te bestellen. Zo krijgt licht geen kans om via de zijkanten naar binnen te komen.

Verduisterende raamdecoratie bestellen

Het online bestellen van verduisterende raamdecoratie is zeer eenvoudig. Volg de stappen van het bestelproces vanuit de homepagina en je komt tot een op maat gemaakt product. Lukt het je niet of heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier op deze website.

Mat zwarte jaloezieën binnen twee weken op maat in huis

Mat zwarte jaloezieën zijn ontzettend populair. Van alle aluminium jaloezieen die ik verkoop, is ongeveer de helft mat zwart. Dat is niet zo gek natuurlijk, mat zwarte jaloezieën passen bij ieder interieur. Van landelijke boerderijen tot strak moderne zwart witte stadswoningen.

Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes. Ik heb mat zwarte jaloezieën in 25, 50 en 70 mm. Ik heb zelfs twee verschillende afwerkingen binnen de mat zwarte jaloezieën. De kleurnummers van mat zwart zijn 10.2414 (beschikbaar in 25, 50 en 70 mm) en 10.2743 (beschikbaar in 25 en 50 mm jaloezieën).

Op maat gemaakte mat zwarte jaloezieën

Voor praktisch ieder raam kan ik mat zwarte jaloezieën op maat laten maken. Voor hele kleine raampjes, (minimaal 17 cm breed bij 21 cm hoog), maar ook voor hele grote ramen (maximaal 4 meter breed bij 4 meter hoog).

Zelfs voor ramen met een schuine zijde kunnen mat zwarte jaloezieën op maat worden gemaakt, tot op de mm nauwkeurig. Als je hier meer over wil weten, lees dan even mijn blog over trapezium jaloezieën. Hierin staat de meerprijs vermeld en alle zaken waar je op moet letten bij het bestellen van mat zwarte jaloezieën met schuine zijde.

Naast mat zwarte jaloezieën binnen mijn aluminium collectie heb ik ook zwarte houten jaloezieën in mijn assortiment. Deze hebben een robuustere uitstraling en zijn iets zwaarder in bediening.

Ook voor kunststof ramen en deuren waar je liever niet in wil schroeven en boren heb ik een oplossing. De smartfit jaloezieën worden eenvoudig met clips of magneetband bevestigd aan de kozijnen.

Elektrische mat zwarte jaloezieën

Op de foto’s op deze pagina koos mijn klant voor mat zwarte jaloezieën, kleurnummer 10.2414, met een lamelbreedte van 70 mm (7 cm). In dit geval uitgevoerd met elektrische bediening. Met één afstandsbediening kan hij alle jaloezieën in zijn huis tegelijk bedienen. Vanuit zijn bad stelt hij heel eenvoudig de lamellen anders af waardoor hij zijn privacy en lichtinval optimaal zelf in kan stellen.

Gratis kleurstalen van zwart matte jaloezieen

Ik heb een aantal kleuren zwart mat in mijn collectie jaloezieën. Hiervan kun je gratis stalen aanvragen, zodat je thuis op je gemak kunt kijken welke je het mooiste vindt. Naast mat zwarte jaloezieën heb ik ook een aantal kleuren mat grijs, taupe, wit en zelfs roze. Ik stuur de stalen altijd binnen een werkdag naar je op, zodat je ze snel in huis hebt en je keuze kunt maken.

Online bestellen van matte jaloezieën

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook langskom om de ramen op te meten. Wij hebben geen inmeetservice. Hiervoor hebben we meerdere redenen, maar de belangrijkste is dat we de prijzen graag concurrerend laag houden, zodat je voor een goede prijs de hoogste kwaliteit in huis kunt halen. Het opmeten van de ramen is echter erg eenvoudig. Hiervoor heeft de fabrikant duidelijke meetinstructies gemaakt.

Kom je er toch niet uit of wil je advies over hoe je ze het beste kunt plaatsen? Neem dan even contact met me op, ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden. Als je mij een foto mailt zie ik zo wat er allemaal wel en niet mogelijk is. Via de contactpagina kun je een foto of tekening van je ramen uploaden en je vragen stellen.

Het online bestellen gaat eenvoudig via de website. Kies in de menubalk of op de homepagina voor jaloezieën, dan voor aluminium en kies de lamelbreedte. Bij de 50 en 70 mm jaloezieën is er keuze tussen uitvoering met koord of band. Als je dan je kleur hebt gekozen, kun je de jaloezieën naar wens samenstellen.

Andere zwarte raamdecoratie bestellen

Naast mat zwarte jaloezieën heb ik een uitgebreid assortiment aan zwarte raambekleding op maat. Binnen al mijn collecties is een ruime keuze in kleuren en afwerkingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarten transparante, lichtdoorlatende of verduisterende plisségordijnen, rolgordijnen, duo rolgordijnen, vouwgordijnen en zelfs zwarte lamelgordijnen. Allemaal snel geleverd en speciaal op maat gemaakt.

Mat zwarte aluminium jaloezieën met lamelbreedte van 70 mm. Elektrisch bediend.
elektrische jaloezieen 70 mm mat zwart buitenaanzicht
Mat zwarte aluminium jaloezieën met lamelbreedte van 70 mm. Elektrisch bediend.
Elektrische jaloezieën mat zwart 70 mm

Isolerende plisségordijnen

Isolerende plisségordijnen.

Het is hoogzomer. De temperatuur stijgt al dagen boven de 30 graden en het einde van de hittegolf is nog niet in zicht. De een vindt het geweldig, de ander vindt het wat minder prettig. Iedereen is het er over eens dat het fijn is als de hitte buiten en het huis koel blijft. Goede raamdecoratie kan veel schelen. Isolerende plisségordijnen kunnen veel van de hitte buiten houden.

Extra isolerende plisségordijnen

Binnen mijn collectie plissés heb ik een ruime keuze in stoffen en structuren. Zo heb ik standaard plissés met een enkele laag stof, maar ook honingraat plissegordijnen. De honingraat stoffen zijn extra geschikt om je ramen te isoleren en de warmte buiten te houden. Deze bestaan namelijk uit een dubbele laag stof, waardoor deze extra warmtewerend zijn. De meeste honingraat stoffen hebben een witte achterkant, waardoor de stof bijna niet opwarmt. Dit zijn echt goed isolerende plisségordijnen.

Zelf heb ik onlangs mijn achterpui volledig voorzien van smartfit plisségordijnen. Deze isolerende plisségordijnen heb ik zonder boren en schroeven met een kliksysteem op mijn ramen bevestigd. Ik koos voor een enkele laag stof, zodat ik er nog door naar buiten kan kijken. Ook deze stof isoleert erg goed. Het scheelt zeker 3 graden in huis als ik alles dicht houd ten opzichte van vorig jaar toen ik niets voor mijn pui had.

Doekeigenschappen van isolerende plisségordijnen

Van alle plisséstoffen in mijn collectie zijn de doekeigenschappen bekend. Bij het kiezen van de kleur kun je zien wat de reflectie, transparantie en absorptie van het doek is. De reflectie geeft aan hoeveel van de warmte en het licht wordt weerkaatst naar buiten. Transparantie laat zien hoeveel licht er door de stof naar binnen komt. Hoeveel van de warmte wordt vastgehouden door het doek is te zien aan de absorptie.

De verduisterende honingraatstoffen hebben tussen de twee lagen stof een blackout laagje dat licht tegenhoudt en ook extra isoleert. Warmte en licht krijgen geen kans bij deze kwaliteitsstoffen isolerende plisségordijnen.

Plissés voor ieder raamtype

Voor ieder raamtype heb ik isolerende plisségordijnen in mijn assortiment. Standaard ramen, openslaande ramen en deuren, dakramen, koepel en plafondramen, lichtstraten, terrasoverkappingen en ook (kunststof) draaikiepramen laten zich eenvoudig bekleden met een plisségordijn.

Er is keuze tussen verschillende bedieningsmogelijkheden. Koordbediening, handgreep en elektrisch bediende plissés worden het meest verkocht. Doordat het ophangsysteem erg compact is, zijn plissés de ideale isolerende raamdecoratie.

Naast plissés die net als een rolgordijn van onderen naar boven zijn te openen, hebben we top-down bottom-up plissés. Bij deze isolerende plisségordijnen kun je ook de bovenkant laten zakken, waardoor je veel mogelijkheden hebt om je privacy en lichtinval optimaal in te stellen.

Gratis kleurstalen van isolerende plisségordijnen

Omdat kleuren op beeld enorm kunnen afwijken van de werkelijkheid, bied ik de mogelijkheid om gratis kleurstalen aan te vragen. Binnen een werkdag stuur ik de gewenste kleuren naar je op. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke stoffen je mooi vindt en welke kleuren het beste bij de rest van je huis en inrichting passen.

Isolerende plisségordijnen bestellen

Het bestellen van isolerende plissegordijnen gaat eenvoudig via deze site. Doorloop de stappen via de homepagina van de website en stel je gewenste plissé samen. Mocht je er toch niet uitkomen of graag advies ontvangen welke modellen het beste bij je ramen passen, dan help ik je graag. Via het contactformulier kun je me een mailtje sturen die ik binnen een werkdag zal beantwoorden. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden bij jouw ramen.

Wil je graag je ramen isoleren maar zijn plissés niet jouw smaak? Ook mijn andere vormen van raamdecoratie isoleren goed. Alle raamdecoratie die Verano verkoopt zijn verkrijgbaar in mijn webshop. Screendoek rolgordijnen zijn bijzonder geschikt om warmte uit je huis te weren. Ook hierover adviseer ik je graag.

Budget screendoek rolgordijnen

Nieuw in onze collectie: budget screendoek rolgordijnen. Extra isolerende rolgordijnen, gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens. Deze stoffen zijn brandvertragend en van hoogwaardige kwaliteit. Ze houden extra warmte tegen en weerkaatsen zonlicht en warmte terug naar buiten.

Voor ieder budget een screendoek rolgordijn

We hebben een ruime keuze in verschillende doeken en kleuren binnen de collectie screendoek rolgordijnen. Onze budget lijn stoffen zijn net als de andere stoffen zeer geschikt om warmte en zonlicht te weren.

Deze rolgordijnen worden onder andere veel gebruikt om warmte en zonlicht te weren in warme erkers en serres. Met de budget lijn is dit ook mogelijk voor een scherpe prijs. Al onze rolgordijnen worden op maat gemaakt, tot op de mm nauwkeurig. Zo ben je verzekerd van een rolgordijn van screendoek dat perfect past.

Stalen aanvragen van budget rolgordijnen van screendoek

Op beeld zijn kleuren vaak totaal anders dan in de werkelijkheid. Daarom bied ik de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een aantal stalen aan te vragen. Zo kun je thuis op je gemak de kleuren en structuren vergelijken.

Budget screendoek rolgordijnen bestellen

Het bestellen van budget screendoek rolgordijnen gaat heel eenvoudig via deze site. Naast een ruime keus in kleur, zijn er verschillende opties qua afwerking. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een standaard rolgordijn, maar ook voor een contra rollend rolgordijn waarbij de rol aan de achterzijde van het rolgordijn zit, maar ook voor mooie cassettes en verschillende onderlatten. Allen van hoogwaardige kwaliteit.

De volgende kleuren vallen binnen de voordelige prijsgroep van de budgetlijn. Klik op de kleur om deze screendoek rolgordijnen te bestellen.

Rolgordijn screendoek gebroken wit 72.2006 - transparantie: 10% - reflectie: 74% - Absorptie: 16% - openheidsfactor: 3%
Gebroken wit 72.2006 - transparantie: 10% - reflectie: 74% - Absorptie: 16% - openheidsfactor: 3%
Rolgordijn screendoek gebroken wit/crème 72.2007 - transparantie: 7% - reflectie: 58% - Absorptie: 35% - openheidsfactor: 3%
Gebroken wit/crème 72.2007 - transparantie: 7% - reflectie: 58% - Absorptie: 35% - openheidsfactor: 3%
Rolgordijn screendoek gebroken wit/ lichtgrijs 72.2008 - transparantie: 5% - reflectie: 43% - Absorptie: 52% - openheidsfactor: 3%
Gebroken wit/ lichtgrijs 72.2008 - transparantie: 5% - reflectie: 43% - Absorptie: 52% - openheidsfactor: 3%
Rolgordijn screendoek lichtgrijs/zwart 72.2009 - transparantie: 3% - reflectie: 10% - Absorptie: 87% - openheidsfactor: 3%
Lichtgrijs/zwart 72.2009 - transparantie: 3% - reflectie: 10% - Absorptie: 87% - openheidsfactor: 3%
Rolgordijn screendoek zwart 72.2010 - transparantie: 3% - reflectie: 3% - Absorptie: 94% - openheidsfactor: 3%
Zwart 72.2010- transparantie: 3% - reflectie: 3% - Absorptie: 94% - openheidsfactor: 3%
Rolgordijn screendoek lichtgrijs 72.2011 - transparantie: 9% - reflectie: 51% - Absorptie: 40% - openheidsfactor: 3%
Lichtgrijs 72.2011 - transparantie: 9% - reflectie: 51% - Absorptie: 40% - openheidsfactor: 3%

De screendoek rolgordijnen zijn ook beschikbaar in de XL variant en in een smartfit frame. Smartfit is zeer geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen en worden zonder schroeven en boren bevestigd tegen het kozijn.

Als je vragen hebt of graag een offerte wil ontvangen voor bijvoorbeeld elektrische rolgordijnen, neem dan even contact met me op via het contactformulier.

Plisségordijn voor terrasoverkapping en veranda

Speciaal voor terrasoverkappingen, serres en veranda’s hebben we extra vochtbestendige plisségordijnen in het assortiment. Deze plissés zijn ontworpen om horizontaal netjes te blijven hangen. De stof is zeer geschikt voor buitengebruik, onder een overkapping of veranda.

Zonwering voor je veranda, serre of terrasoverkapping

Veel veranda’s en overkappingen hebben een dak van glas of kunststof. Dit zorgt ervoor dat je geen lichtverlies hebt in je huis. Als de zon op het glas staat, kan het echter erg warm worden onder de veranda of overkapping. Om deze warmte en het directe zonlicht te weren, hebben we plisségordijnen die tussen de leggers van de veranda kunnen worden gemonteerd. Deze plissés kunnen extra goed tegen eventueel vocht en blijven mooi strak op hun plaats door de zijgeleiding.

Veranda of overkapping plissés bestellen

Binnen de veranda plissés hebben we keuze uit twee kleuren: lichtgrijs en gebroken wit. Deze stoffen laten veel licht door, maar zijn niet transparant. Omdat de veranda plisségordijnen vaak erg hoog hangen, hebben we speciale bedieningsstokken waarmee je eenvoudig je plissés kunt openen en sluiten.

Als je de kleuren graag even wil zien voordat je bestelt, kun je gratis en vrijblijvend stalen aanvragen. Stuur me even een berichtje via het contactformulier met je adres en dat je graag stalen wil ontvangen van de veranda plissés.

Het bestellen van een plissé voor je veranda gaat eenvoudig via deze site. Doorloop de stappen om een perfect passend plissé voor je terrasoverkapping te bestellen.

Koepel plisségordijnen

Naast plissés voor overkappingen en veranda’s, hebben we ook plisségordijnen voor koepels en lichtstraten in het assortiment. Hierbij zijn iets meer mogelijkheden qua breedte en stofkeuze. Het systeem is hetzelfde, alleen de stof is niet vochtbestendig en dus niet geschikt om buiten op te hangen.

Heb je vragen of hulp nodig bij het bestellen van plisségordijnen? Neem dan even contact met me op via het contactformulier. Ik help je graag.

Raamdecoratie met kliksysteem voor kunststof en aluminium kozijnen

Raamdecoratie met kliksysteem voor kunststof en aluminium kozijnen: ook voor kunststof en aluminium ramen en deuren hebben wij hele mooie oplossingen in het assortiment.

Smartfit plisségordijnen, rolgordijnen en jaloezieën. Deze smartfit raamdecoratie met kliksysteem voor kunststof en aluminium kozijnen wordt met magneetband of met clips bevestigd aan je kozijnen. Beiden goede oplossingen zonder boren en schroeven. Perfect fit!

Deze smartfit raamdecoratie met kliksysteem is ook zeer geschikt voor kunststof en aluminium draaikiepramen. De jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen blijven door het smartfit frame mooi op hun plek, ook als het raam op kiepstand staat.

Bij houten kozijnen is het ook mogelijk deze smartfit te bevestigen, maar dat kan alleen als de glaslatten recht zijn. De clips passen niet tussen het glas en de kozijnen en de magneetband moet worden bevestigd op een vlakke ondergrond.

Raamdecoratie met kliksysteem: smartfit plisségordijnen

Plisségordijnen zijn er in vele soorten en maten. Speciaal voor kunststof en aluminium kozijnen zijn er smartfit plissés. Deze zijn naast de traditionele bottom-up variant, ook verkrijgbaar in top-down bottom-up. Zo kun je optimaal je privacy en lichtinval reguleren.

Binnen de collectie smartfit plisségordijnen heb je keuze tussen standaard plissés, deze hebben een enkele laag stof, en honingraat plissés, deze hebben een dubbele laag stof. Allemaal voorzien van een smartfit frame dat je heel snel en eenvoudig tegen je kozijnen klikt. Het heeft altijd een perfect fit.

De standaard plisségordijnen hebben veel transparante stoffen, enkele lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. De honingraat stoffen bestaan uit lichtdoorlatende en verduisterende stoffen.

Als je je kamer wil verduisteren adviseer ik altijd om voor verduisterende honingraat stoffen te kiezen. Bij de enkele stoffen lopen de koorden door de stof heen, waardoor er nog licht door de gaatjes naar binnen kan komen.

Let wel op, het smartfit frame is niet 100% lichtdicht. Er komt geen direct licht meer binnen, maar op sommige plaatsen zie je nog wat diffuus licht door het frame heen. Er zit dus geen blackout laagje op het frame.

Smartfit rolgordijnen op maat met kliksysteem

Ook rolgordijnen zijn op maat te maken met het speciale perfect fit kliksysteem. Binnen de collectie rolgordijnen hebben we vele soorten stoffen. Van transparant tot screendoek en verduisterend, van effen wit tot gestreept taupe met mooie wevingen. Alle smartfit rolgordijnen worden speciaal op maat gemaakt, tot op de mm nauwkeurig. Het opmeten gaat heel eenvoudig met de meetinstructies.

Ook de montage van de raamdecoratie met kliksysteem is erg eenvoudig. Zonder boren en schroeven zitten de smartfits binnen no time tegen je ramen aan. De montagehandleiding geeft stap voor stap aan hoe je deze kunt bevestigen.

Aluminium jaloezieën voor kunststof draaikiepramen

Wil je toch liever jaloezieën? Ook deze kunnen worden uitgevoerd met het smartfit kliksysteem. Je kunt kiezen tussen jaloezieën met een lamelbreedte van 16 mm en van 25 mm. Binnen de 25 mm collectie is de kleurkeuze het ruimst.

Naast raamdecoratie met kliksysteem is het ook mogelijk om bij de 16 en 25 mm jaloezieën met klemsteunen te werken. Deze klem je om je kozijn, waar de jaloezieën aan worden bevestigd. Dit is natuurlijk alleen mogelijk bij ramen die open kunnen. Bij vaste ramen kun je beter kiezen voor smartfit of montage voor het kozijn.

Raamdecoratie met kliksysteem bestellen

Het bestellen van de Verano smartfit oplossingen gaat eenvoudig via de site. Omdat kleuren op beeld vaak anders worden weergegeven dan de werkelijkheid, adviseren wij altijd gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Zo kun je thuis op je gemak kijken welke kleuren mooi bij de rest van het interieur passen.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het bestellen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen snel antwoord geven op je vragen.

isolerende plisségordijnen plissé standaard smartfit
raamdecoratie met kliksysteem - smartfit frame
smartfit jaloezieen 25 mm - raamdecoratie met kliksysteem
Smartfit plissés met handgreep top-down bottom-up